Pastoraat

Pastoraat is afgeleid van ‘pastor’ en betekent herder. Ons grote voorbeeld is de Here Jezus. Hij maakte zichzelf aan ons bekend als de Goede Herder. Hij is de Herder die Zijn leven inzet voor zijn schapen (volgelingen). Wat een geweldige Herder hebben wij. We zien uit naar de dag dat Jezus terugkomt en we voor altijd bij Hem mogen zijn.

De gebroken wereld

In de tussentijd leven wij in een gebroken wereld, waarin lijden is en verdriet. Als sinds de zondeval in het paradijs is er angst en schaamte. Herken je bij jezelf gevoelens van afwijzing, minderwaardigheid, bitterheid, depressies, verslaving, of andere negatieve gevoelens? Je bent er waarschijnlijk al aan gewend geraakt en denkt misschien dat het nooit meer beter wordt.

De Goede Herder

Wij geloven dat we niet hoeven te wachten tot het leven na dit leven. De Here Jezus is ook nu al een Goede Herder voor zijn schapen. Hij wil herstel brengen in jouw gebrokenheid. Aan het begin van Jezus bediening, vertelde hij ons dat de woorden van de profeet Jesaja zijn uitgekomen:

God, de Heer, heeft mij uitgekozen. Hij heeft mij zijn Geest gegeven. Hij heeft Mij gestuurd om aan arme mensen het goede nieuws te brengen. En om aan mensen die lijden, weer hoop te geven. Hij heeft Me gestuurd om tegen gevangen te zeggen: ‘Jullie zijn vrij!’ Hij heeft Me gestuurd om aan de mensen te vertellen: ‘Er komt een jaar waarin de Heer jullie vergeeft.’ (Lukas 4:18-19)

We helpen graag mee

Wij geloven dat we als gemeente geroepen zijn om het werk van de Here Jezus voort te zetten. We helpen mensen daarom graag op hun weg naar herstel, om te begrijpen hoe het werkt en ernaar te gaan leven. Dan gaan angst en schaamte plaatsmaken voor blijdschap en vrijmoedigheid.

We bieden hulp op verschillende manieren:

Persoonlijk gebed: 
We geloven in de kracht van gebed. We bidden daarom graag met en voor je, als je daar behoefte aan hebt.

Cursussen:   
Tijdens de cursus krijg je onderwijs, spreek je in kleine groepen met andere mensen en maak je zelf persoonlijke stappen naar herstel. Onze pastorale cursussen zijn open voor leden en gasten van buitenaf. Informeer naar de cursussen via E-mail.

Persoonlijke begeleiding:   
Tijdens een persoonlijke begeleiding wordt je geholpen door 1 of 2 mensen, die jou helpen bij jouw stappen naar herstel.

Vrijblijvend contact

Als dit je aanspreekt, willen we jou uitnodigen om vrijblijvend contact op te nemen. Dat kan via: