Update Zomer 2021


Lees hier het laatste nieuws.

Wilt u ons steunen?


Dit kunt u ook doen door een gift over te maken op rekeningnummer;
NL23 RABO 03 85 39 69 37 - t.n.v. Stichting Matumaini.

Acties

Om naar Kenia te kunnen gaan en daar fysiek (en geestelijk) te bouwen, zullen we een hoop geld moeten inzamelen. Hiervoor gaan we allerlei acties organiseren!

Aanmelden/bestellingen doorgeven voor een actie kan door te mailen naar:
outreachkenia@hotmail.com
Algemene informatie

Wij willen graag zendelingswerk en ontwikkelingswerk doen in Kenia. Dit idee is naar voren gekomen tijdens een jeugdavond in november 2019 met het thema ‘talenten’. Wat zijn je talenten en hoe kun je deze inzetten? Er waren toen vele enthousiastelingen die graag een keer mee zouden gaan op een outreach. Een outreach voor de jeugd van de EGHW (Alive, Connected en Together). Het doel is om fysiek iets te bouwen, actief bezig te zijn met het geloof en vertellen over het Christendom. Om deze outreach waar te kunnen maken is er een ambitieus bedrag opgesteld als doel om deze reis waar te kunnen maken, dit bedrag is 45.000 euro. Het is dus een grote uitdaging om genoeg acties te voeren en vele voorbereidingen te hebben om dit allemaal te realiseren. Ook vinden wij het belangrijk om de gehele gemeente bij dit project te betrekken, dus wij houden u op de hoogte! Er zal binnenkort ook een informatieavond plaatsvinden, waarin er meer wordt verteld over de organisatie en het project zelf. Het beoogde leidersteam voor deze reis bestaat uit: Tom & Paulien Joosse, Chris & Jessica Wiegeraad, Sanne in ’t Veld & Ruben van Nugteren. Samen met Eva van der Jagt en Anne Mae Ensering vormen zij het voorbereidingsteam.

Via deze pagina op de site houden wij jullie op de hoogte van alle nieuwtjes, informatie en acties!

Wat gaan we doen?

We willen graag zowel geestelijk als praktisch bezig zijn.
Samen met de lokale bevolking willen we de lokale basisschool helpen. Er zijn te weinig (leer)middelen, een groot deel van de kinderen zit tijdens onderwijs op de grond. Ook willen we activiteiten organiseren samen met en voor de (school) jeugd.
Het huisje (zeg maar krotje) van de pastor van de lokale kerk herbouwen.
Door verhalen te vertellen en te zingen willen we de bevolking bekend maken met het evangelie.
Voorafgaand aan de outreach, en uiteraard ook tijdens de outreach, gaan we werken aan de persoonlijke ontwikkelingen van de deelnemers; wat zijn je kwaliteiten en hoe kan je ik die inzetten, ook als het gaat om het geloof.

Wat zijn de voorwaarden om mee te gaan:

  • Minimale leeftijd bij vertrek 16 jaar

  • Maximale leeftijd bij vertrek 25 jaar

  • Maximaal 20 jongeren

  • Eigen bijdrage € 750,00 (als je werkt), € 500,00 (als je studeert)

  • Inbreng vanuit gezamenlijke acties € 500,00

  • (gezins)Lid van de EGHW

  • Actief betrokken bij het jeugdwerk

  • Ben je jonger dan 18 jaar, dan zal er een gesprek vanuit de leiding met je ouders plaatsvinden.

Informatieavond

Op woensdagavond 29 april 2020 is er een (virtuele) informatieavond geweest om zowel de jeugd als ouders te informeren over het doel van de reis, de voorbereidingen en de voorwaarden om mee te gaan. Meer informatie kun je vinden in de PowerPoint van deze avond.
Powerpoint informatieavond EGHW Outreach Kenia

Inzamelactie oud ijzer

Heb jij de komende maanden iets te verbouwen en oud metaal/ijzer of aluminium voor de vuilstort? Wij komen het graag bij je ophalen. Of misschien ligt er al jaren het nodige oud ijzer in je schuur en wil je het allang kwijt… Wij komen het graag bij je ophalen.

De opbrengst hiervan gaat naar ons project EGHW Outreach Kenia. Looptijd van deze actie vanaf heden tot zomer 2021!!

Wil je meer over dit ambitieuze project weten: bel 06-3179 6963 (Timon van Vliet) of 06-1860 7698 (Tom Joosse).


Inzamelingsactie (kinder)schoenen

Zonder schoenen mogen de kinderen in Kiminini niet naar school. Zelf hebben de kinderen vaak geen of hele slechte schoenen. Voor de zendingszondag 2020 hebben wij daarom de volgende actie bedacht; een jaar lang schoenen inzamelen voor de kinderen in Kiminini.

Graag willen wij koffers vol met schoenen meenemen wanneer we in 2021 op Outreach gaan naar Kenia. Hier hebben wij de hulp van de hele gemeente bij nodig!
Wat hebben we nodig?

Schoenen van goede kwaliteit voor kinderen tot ongeveer 12 jaar.

Hoe verloopt de actie?
Van juni 2020 tot juni 2021hebben een jaar de tijd om schoenen in te zamelen. Op de zendingszondag 2021 houden we een grote inzamelactie. Dan kunnen de schoenen worden ingeleverd met eventueel een kleine bijdrage om de kosten voor het meenemen van extra koffers te financieren. Wij hopen samen met jullie het hele dorp van schoenen te voorzien!

Opgeven

Geef je vanaf vrijdag 1 februari 00.00 uur op via de site van Opwekking. Doe dit gelijk, maar uiterlijk op 9 maart 2020. Hoe sneller we ons opgeven, des te beter is de plek van de EGHW (waarmee we proberen te voorkomen op veld F terecht te komen, wat heel lang aanlopen is naar het conferentiecentrum).

Wat moet je doen?

1. Geef je op via de site van opwekking
2. Schrijf je daarna in via https://mijn.eghw.nl/public/form.cfm?form_id=18.
Geef daarbij dezelfde naam op die op uw bevestiging van Opwekking staat, en vul dit aan met het reserveringsnummer! Deze stap is erg belangrijk i.v.m.de uiteindelijke groepsreservering.

[contact-form-7 id="4257" title="Opwekking"]