Welkom!

Kinderen zijn welkom in onze gemeente! Ook nieuwe kinderen, gasten, vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte welkom.

We willen ouders ondersteunen in hun geestelijke taak door elk kind een veilige, avontuurlijke plek te bieden, waar het Jezus leert kennen, meer op Hem gaat lijken en zijn liefde leert delen!

Crèche 0-4 jaar

Je kan je kindje voor aanvang van de dienst naar de crèche brengen. Houd er rekening mee dat je iets meer tijd nodig hebt als je met je kinderen naar de EGHW komt.
Er zijn drie crèches. De crèches zijn ingedeeld op leeftijd: crèche 1 (beneden) baby's tot 1,5 jaar, crèche 2 (beneden) 1,5 - 2,5 jaar en crèche 3 (boven) 2,5 - 4 jaar. Vraag bij binnenkomst waar het lokaal van je kindje zich bevindt.
Voor de baby's vinden we een omgeving van rust en hygiëne belangrijk. Naast een mogelijkheid tot veilig spelen zijn er ook bedjes aanwezig in een aparte slaapruimte.
De peuters hebben een eenvoudig programma van liedjes zingen, een Bijbelverhaal, gebed en een werkje.

Tijdens de dienst

Is er iets? Dan wordt je in de dienst via het scherm d.m.v. een vooraf met u afgesproken code geïnformeerd . Zo weet je zeker dat jouw kind een goede tijd heeft en kan jij rustig genieten van de samenkomst.

Ophalen

Na de samenkomst haal je je kind meteen op. Wanneer iemand anders dan jijzelf jouw kind ophaalt, geef dit dan vast aan bij het inschrijven.

Wil je nog even napraten? Haal dan eerst je kind op en loop daarna terug. Dan heb je ook nog even tijd voor koffie of thee.

Kinderkerk 4-12 jaar

De groepen van de kinderkerk zijn ingedeeld op basisschoolgroepen 1 t/m 6. Zij hebben ieder hun eigen lokaal boven. Groep 7 en 8 zijn een combinatie en maken gebruik van het jeugdhonk.
De kinderen beginnen in de dienst en kunnen bij hun ouders zitten. Via de beamer of zangleider wordt aangekondigd wanneer het tijd is om naar de kinderkerk te gaan. Achter in de zaal staan de groepen dan klaar. Aan de vlag kan je zien waar welke groep zich verzamelt. Na afloop van de kinderkerk mogen de kinderen van groep 1 en 2 worden opgehaald door hun ouders of verzorgers. De oudere kinderen gaan zelfstandig naar beneden. Ouders of verzorgers worden aangemoedigd om contact op te nemen met de betreffende kinderwerkers over vragen die ze hebben rondom hun kind.
De visie van de Kinderkerk is dat kinderen ontdekken dat een persoonlijke relatie met Jezus Christus mogelijk is, dat ze Bijbelkennis opdoen en dat ze zich binnen de omgeving van de Kinderkerk veilig, geaccepteerd en thuis voelen.
De relatie tussen kinderen onderling maar ook de relatie met de kinderwerkers en opvoeder(s) is hierbij van groot belang. Persoonlijke aandacht en gekend zijn moet een basis creëren waarop we de kinderen aan de hand kunnen nemen in hun zoektocht naar een relatie met Jezus, om vervolgens voor Hem te kiezen en te leven naar zijn voorbeeld. Zo zullen de kinderen als discipelen groeien in Jezus en elkaar en de mensen om hun heen gaan dienen als Jezus.

Activiteiten

Er zijn diverse activiteiten voor de kinderen. Mail voor vragen over het kinderwerk naar kinderwerk@eghw.nl. Klik op het plaatje om de brochure te bekijken.

Download de brochure

Specials

Een aantal keer per jaar zijn er speciale activiteiten voor kinderen, zoals een Kidspraise (onder- of bovenbouw), Kidsspecial (heel de basisschoolleeftijd), gezinsdiensten of buitenactiviteiten. Dit zijn vaak feestelijke evenementen met een Bijbels thema, welke in de gemeente bekend worden gemaakt.&JOY

Heeeeeeej jij daar!
Ga jij naar kinderkerk groep 6, 7 of 8?
Hou jij ook zo van gezelligheid & vriendschap?
Wat dacht je van samen genieten van marshmallows bij kampvuur, zeskamp, filmavond en popcorn?
Kom dan naar &JOY!

&JOY is er bijna elke maand op vrijdagavond voor BOYS &GIRLS van Kinderkerk groep 6 t/m 8.

Doel is dat de kinderen op een ontspannen manier elkaar leren kennen, vriendschap ontwikkelen en het geloof in God met elkaar delen.

Meer info en aanmelden: enjoy@eghw.nl

Of spreek ons aan: Evelien Zaaijer, Linda Grootendorst, Cindy van Nieuwburg, Cobie Steenhoek, Jolijn Vos, Maria Remmers, Marijke Kleinjan, Jantina van Veelen, Margreet van Asperen.